Koláčky plné červíků, šnečí špíz nebo tuňák zalitý hořkou čokoládou. Tyto speciality a mnoho dalších mohli minulý víkend ochutnat návštěvníci festivalu Jakože, cože?! na pražském Andělu. Atypické kombinace chutí měly žně!
Festival Jakože, cože?! Akce netradičních chutí a vůní!
Food festival Jakože, cože?! se nadmíru povedl, a protože Prima Fresh byla jeho mediálním partnerem, máme pro vás ještě jednu reportáž se spoustou fotek od naší spolupracující food blogerky Terezy Pánkové alias Tasty Talkings. Nechte se unést jejími dojmy :)
Náměstí Piazza Domino na pražském Andělu se první říjnový víkend hemžilo lidmi s jediným společným cílem: ukořistit specialitu, nad kterou jim bude rozum stát. Jelikož mi žádná akce s jídlem v hlavní roli nesmí uniknout, vypravila jsem se s fotoaparátem i na tuto.
K návštěvě jsem zvolila druhý festivalový den (neděli); tak trochu jsem doufala v menší návštěvnost, zvlášť v začátku akce, aby vše probíhalo v klidnějším duchu. Světe div se, přání se vyplnilo: možná za to mohlo i relativně chladné počasí.
Prohlédněte si velkou fotogalerii z festivalu Jakože, cože?!
Výběr restaurací se v jednotlivých dnech nijak zásadně nelišil, pouze v neděli byla dvojice WeAre / burgers vystřídána podniky Dish a Gao Den.
Nejsem zrovna velká fanynka broučků, larviček a jiných zástupců hmyzí říše, stánek Hmyzožraní se ale těšil velké oblibě. Mé kroky ovšem vedly opačným směrem, právě k restauraci s vietnamskými specialitami Gao Den. Ochutnala jsem tradiční bagetu Banh mi s kachním masem a kari omáčkou a brasírovaný vepřový bok Thit kho v karamelizované omáčce s vejcem. Oba pokrmy mi opravdu chutnaly, i když byl vepřový bok hodně mastný.
Dále jsem si koupila grilované krevety s ovocným gulášem ze stánku Rybárny Praha. Skvělá chuťová kombinace mořských plodů se sladkou ovocnou omáčkou a kokosem mi učarovala; z ochutnaných patří mezi mé favority.
Grilované krevety s ovocným gulášem a kokosem od Rybárny Praha. Foto: Tereza Pánková TASTY TALKINGS
Velice známým účastníkem food festivalů je Chefparade Foodtruck. Nechyběl ani zde a zaujal mě svým Rib Eye steakem s cuketovou kaší a omáčkou z červené řepy s bazalkou. Menším problémem byla ale konzumace steaku dřevěným příborem: i když, chválím využití dřeva místo plastu!
Ostatní návštěvníci si mohli vybrat z řady dalších pochoutek; ty zde nabízely podniky jako polévkárna Soup in the City, restaurace Secret of Raw, asijská restaurace Saké, pánové ze Snails Day nebo Dortíkovo Lucky Melusové.
Autor: Tereza Pánková, www.tastytalkings.com