Nejen pro roztomilou češtinu, ale především díky kuchařskému umění s velkou dávkou italského espritu je Emanuele Ridi v Čechách oblíben.
Emanuele Ridi má recept na radost z vaření!
Charismatický Ital si z ničeho zbytečně vrásky nedělá: „Jídlo, to má být radost. Setkání s rodinou, přáteli. Nemáte čas připravovat vlastní bujón? Nevadí. Mohu vřele doporučit kvarteto Bohatých bujónů Knorr: je to kvalitní alternativa pro každou příležitost.“
Bujóny se připravují z pečlivě vybraných přísad, které se vaří pomalu na mírném ohni. Neobsahují žádný přidaný glutamát, konzervanty ani umělá barviva. Z důvodu své želatinové konzistence se Bohatý Bujón Knorr velmi snadno rozpouští, a proto jej můžete přidat do pokrmu bez obav kdykoli během vaření.
Vyzkoušejte specialitu šéfkuchaře, italské těstoviny linguine s krevetami a cuketou:
Linguine gamberi e zucchine
4 porce
Ingredience:
• 400 g těstovin linguine
• 12 krevet
• 2 stroužky česneku
• 1 menší cuketa
• 1 kalíšek Knorr Bohatý bujón zeleninový
• feferonka
• petrželka
• olej extra virgin
Postup přípravy:
1. Nejdříve očistíme krevety – odtrhneme hlavičku, vyloupneme krevetu ze skořápky, po hřbetu rozřízneme nožem a vyndáme střívko.
2. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě do podoby al dente.
3. Na studenou pánev dáme olej, česnek dlaní rozmáčkneme, opečeme do zlatova. Přihodíme cuketu nakrájenou na stejně velké nudličky a orestujeme.
4. Krevety nakrájíme na kousky, ale 4 si necháme v celku na ozdobu. Pokrájená krevetová tělíčka vhodíme do pánve a necháme chvilku povařit. Pro zvýraznění chuti vymačkáme tekutinu z krevetích hlav přímo do pánve, přidáme nasekanou feferonku, česnek odstraníme a podle potřeby podlijeme zeleninovým vývarem, který připravíme z bujónu podle návodu.
5. Zvlášť v pánvi na olivovém oleji orestujeme celé krevety, stačí necelé dvě minuty z každé strany. Na závěr promícháme uvařené těstoviny v pánvi s omáčkou.
6. Servírujeme s celou krevetou, nasekanou petrželkou a kapkou olivového oleje.
Linguine s krevetami a cuketou, Foto: Knorr
Komerční sdělení