Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Lososový burger s koriandrovo-limetkovou omáčkou

4 porce
do 30 minut
Lososový burger
Lososový burger Autor: archiv Fénix
Není nad dobrý burger... Pokud si na této dobrotě pochutnáváte často, možná oceníte změnu. Místo vyzrálého hovězího vyzkoušejte lososa. Maso má výraznou chuť a se svěží omáčkou s limetkou a koriandrem vytvoří neodolatelný chuťový tandem.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Lososa odložte na pár minut do nádoby s limetkovou šťávou a mezitím si připravte směs ze strouhanky, vajíček, špetky soli a pepře a nadrobno nasekaného koriandru, česneku a chipotle papriček.
  2. Kousky lososa poté promíchejte v připravené směsi, vytvořte 4 placičky a smažte do zkřehnutí na rozpáleném olivovém oleji. Hotovou rybu dejte oschnout od přebytečného tuku na papírovou utěrku a mezitím si rozkrojte ciabattu, na kterou do salátového lůžka lososa položte.
  3. Na lososa pak naložte kroužky cibule a plátky avokáda. Přelijte omáčkou, kterou jste si připravili smícháním ingrediencí, přiložte horní polovinu ciabatty a můžete podávat.
Reklama

Lososový burger  Foto: archiv Fénix

Lososový burger. Foto: archiv Fénix

Pšeničné pivo Fénix v sobě originálně snoubí chuť Belgie s vůní thajského koriandru a brazilských pomerančů. Jedná se o vyladěnou kombinaci, která je celosvětové oblíbená i při přípravě pokrmů. K našemu receptu se skvěle hodí vychlazený Fénix se srpkem pomeranče na okraji sklenice.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama