Suroviny
- filet z lososa (bez kůže, nakrájený nadrobno nebo namletý) 500 g
- červená cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- chipotle papričky 2–3 ks
- koriandr (čerstvý) 1 hrnek
- limetková šťáva
- vejce 2 ks
- strouhanka 1 hrnek
- olivový olej 1 ks
- avokádo (zralé)
- ciabatta
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- listový salát
Omáčka
- majonéza 1 lžíce
- zakysaná smetana 3 lžíce
- limetková šťáva
- koriandr (čerstvý)
- sůl
Postup přípravy
- Lososa odložte na pár minut do nádoby s limetkovou šťávou a mezitím si připravte směs ze strouhanky, vajíček, špetky soli a pepře a nadrobno nasekaného koriandru, česneku a chipotle papriček.
- Kousky lososa poté promíchejte v připravené směsi, vytvořte 4 placičky a smažte do zkřehnutí na rozpáleném olivovém oleji. Hotovou rybu dejte oschnout od přebytečného tuku na papírovou utěrku a mezitím si rozkrojte ciabattu, na kterou do salátového lůžka lososa položte.
- Na lososa pak naložte kroužky cibule a plátky avokáda. Přelijte omáčkou, kterou jste si připravili smícháním ingrediencí, přiložte horní polovinu ciabatty a můžete podávat.