Head
- pepř 5 kuliček
Hlavní chod
Postup přípravy
1.Filety z lososa nasolíme hrubozrnnou solí a dáme odležet do chladu. Před příchodem hostu je opečeme na másle.
2. Papriky a cuketu nakrájíme na kostičky a orestujeme na olivovém oleji.
3. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a podélně rozpůlíme. Prostředky vydlabeme a obsah lžíce smícháme s pórkem orestovaným na slanině. Vložíme zpět do brambor, posypeme nahrubo nastrouhanou nivou a dáme gratinovat do trouby na 180°C na osm minut.
4. Připravíme si zakysanou smetanu na dip. Smetany smícháme v misce s jemně nasekaným koprem nebo nastrouhaným křenem, dochutíme dle vlastní chuti a podáváme k hlavnímu chodu.
Hlavní chod:
Losos s restovanou zeleninou, plněné gratinované brambory a bylinkový dip
Ingredience:
5 filetů z lososa,
1 červená paprika,
1 žlutá paprika,
1 zelená paprika,
1 cuketa,
rozmarýn,
hrubozrnná sůl,
pepř,
olivový olej,
Plněné gratinované brambory:
5 větších brambor,
100 g nivy,
kus másla,
kus pórku
Bylinkový dip:
2 zakysané smetany,
čerstvý kopr,
křen,
sůl, pepř