Ryba a zelenina
Omáčka
- máslo 125 g
- hladká mouka 2 lžíce
- smetana ke šlehání 1 kelímek
- cukr 2 lžíce
- citrony 2 ks
Postup přípravy
- Z citronu, cukru, koření a oleje se udělá marináda, do níž naložíme plátky lososa, které necháme odležet v lednici.
- Na páře nebo ve vodě si uvaříme brokolici a mrkve do poloměkka.
- Brokolici před podáváním chvíli gratinujeme se sýrem v troubě.
- Předvařené mrkve pak na másle a cukru zkaramelizujeme, až jsou krásně glazované.
- Rybu podáváme s citronovou omáčkou: z másla, mouky a smetany uděláme bešamel, který dochutíme citronovou šťávou, špetkou soli a cukrem. Můžeme ovonět i troškou strouhané citronové kůry.
Vyzkoušejte také lososa s koprovým dresinkem a gratinovanými brambory podle návodného ivdeoreceptu s Karolínou Kamberskou