Prostřeno: Losos s citronovou omáčkou

Moje hodnocení
14x

Kombinace ryby a přílohové zeleniny není výjimečná, ale milovnice kombinací sladkého a slaného k rybě s chutí citronu a brokolici se sýrem přidala netypicky ještě pikantní ovoce.

5 porcí
60 minut

Head

Hlavní

Head

Postup přípravy

1. Z citronu, cukru,koření a oleje se udělá marináda, do níž naložíme plátky lososa, které necháme odležet v lednici.

2. Na páře nebo ve vodě si uvaříme brokolici a mrkve do poloměkka.

3. Brokolici před podáváním chvíli gratinujeme se sýrem v troubě.

4. Předvařené mrkve pak na másle a cukru zkaramelizujeme, až jsou krásně glazované.

5. Rybu podáváme s citronovou omáčkou: z másla, mouky a smetany uděláme bešamel, který dochutíme citronovou šťávou, špetkou soli a cukrem. Můžeme ovonět i troškou strouhané citronové kůry

Hlavní chody:

Losos s citronovou omáčkou, ovoce, zelenina

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty