Suroviny
- losos (steak) 1 ks
- sůl (hrubozrnná)
- citron (plátek)
- růžový pepř
- olivový olej
Čokoládová omáčka
- smetana (40%) 150 ml
- bílá čokoláda 60 g
- pažitka
- sůl
- růžový pepř
Postup přípravy
- Steak z lososa osušte, kůží dolů položte na pečicí papír, posypte hrubozrnnou solí, přidejte plátek citronu a zakápněte olejem. Grilujte cca 10 minut v troubě rozpálené na 200 °C.
- V kastrůlku rozpusťte ve smetaně čokoládu, směs osolte a přidejte nadrobno nasekanou pažitku a růžový pepř.
- Lístky salátu smíchejte s malinami, citronovou kůrou a šťávou, růžovým pepřem a zakápněte olejem.
- Lososa podávejte se salátem a omáčkou v omáčníku. Vše hojně zasypte růžovým pepřem.