Suroviny
- svíčková
- sůl
- pepř
- rozmarýn
- olivový olej
- česnek
- batát 5-6 ks
- kondenzované mléko 1 balení
- cibule
- ocet
- petržel
Postup přípravy
Vepřovou panenku odblaníme a nakrájíme na stejně velké válečky. Naložíme je do olivového oleje s plátky česneku a rozmarýnem.
Oloupeme si batáty a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, přidáme kondenzované mléko a oříšek másla a vyšleháme jemnou kaši.
Vyndáme si panenku a zprudka ji zatáhneme na pánvi, aby měla kůrčičku a udržela si šťávu. Pozvolna ji dopečeme.
Cibuli si nakrájíme na kolečka, která dáme do octa a poté ji i s octem vlijeme do rozpálené pánve s trochou oleje. Přidáme trochu vody a cibulí za občasného povaříme do měkka.
Na talíř dáme při servírování porci kaše, navrchu poklademe kolečky z cibule a přidáme váleček ze svíčkové. Dozdobíme snítkou petrželky.