Suroviny
- polníček 125 g
- římský salát 1 kus
- česnek 1 stroužek
- ciabatta 2 kus
- pancetta 12 plátek
- citronová šťáva 1 dávka
- parmezán 10 g
- olivový olej 1 dávka
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1.Troubu vyhřejeme na 200°C. Z ciabatty odstraníme kůrku a těsto z vnitřku bulky natrháme na kousky. Natrhané těsto rozložíme na plech vyložený pečicím papírem,pokapeme olivovým olejem a pečeme 10 minut dokřupava.
2. Mezitím si nakrájíme plátky pancetty na třetiny a česnek na plátky. Česnek a pancettu navršíme na krutony a pečeme dalších 10 minut, až je křupavá i slanina.
3. Smícháme si citronovou šťávu s pěti lžícemi olivového oleje, opepříme.V míse smícháme natrhaný salát a polníček. Přimícháme pancettu, krutony a dresink. Zasypeme hoblinkami parmazánu, případně osolíme a opepříme či přidáme citronovou šťávu a hned podáváme, aby se krutony nerozmočily.