Suroviny
- sušenka 300 g
- máslo 150 g
- třtinový cukr 1-2 lžíce
- sladké kondenzované mléko 1 plechovka
- žloutek 4 ks
- limetka 4 ks
- sůl 1 špetka
- smetana ke šlehání 1 balení
Postup přípravy
Sušenky nahrubo nadrtíme a propracujeme s máslem změklým při pokojové teplotě (podle chuti můžeme dosladit 1−2 lžícemitřtinového cukru).
Těstem vyložíme formu a v troubě vyhřáté na 150°C předpečeme deset minut a necháme zchladnout.
Žloutky šleháme po dobu jedné minuty, poté za stálého šlehání vešleháme kondenzované mléko, až se objem zvětší a krém zhoustne a zbělá. Při vyšších otáčkách to trvá asi 3−4 minuty. Vešleháme ještě limetovou šťávu a kůru, přidáme špetku soli a nalijeme na korpus.
Pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 10−12 minut. Necháme zchladnout. Podáváme ozdobené šlehačkou, která kyselou chuť zjemní.