Suroviny
- hladká mouka 200 g
- Máslo 125 g
- mandle mleté 60 g
- Vejce 1 ks
- třtinový cukr 90 g
- strouhanka z bílého chleba 30 g
- instatní jíška 3 lžíce
- jablka 3 ks
- Jahody 250 g
- mletá skořice 1/2 lžičky
Postup přípravy
- Do hnětače dejte mouku a máslo a několik vteřin mixujte, až dosáhnete konzistence hrubé strouhanky. Přidejte namleté mandle, vejce a 2 lžíce cukru a nechte stroj běžet, až se utvoří koule. Vypněte, zabalte těsto do fólie a dejte na 30 minut do lednice.
- Zapněte troubu na 200 °C. Pomocí pomoučeného válečku rozválejte těsto na pomoučeném pečicím papíru, abyste vytvořili kruh asi 30 cm v průměru. Je to hodně měkké těsto, tak nevadí, když nebude rozváleno úplně perfektně. Pečicí papír s těstem opatrně přeneste na pečicí plech.
- Střed těsta posypte strouhankou a instantní jíškou. Na ně udělejte hromádku z připravených jablek a jahod, nechte široké okraje a ovoce posypte skořicí.
- Zvedněte těsto přes ovoce a posypte zbytkem cukru. Pečte 35–40 minut, až bude těsto zlatavé a ovoce měkké.