Suroviny
- cibule 1 ks
- řapíkatý celer 2 řapíky
- mrkev 1 ks
- zelené fazolky 150 g
- olivový olej 2 lžíce
- česnek 4 stroužky
- oregano (sušené) 1 lžička
- bazalka (sušená) 1 lžička
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- krájená rajčata (konzervovaná) 600 g
- kuřecí vývar 1,5 litru
- bílé fazole (uvařené) 100 g
- makaróny (krátké) 230 g
- strouhaný parmazán 80 g
- bazalka (čerstvá) 2 lžičky
Postup přípravy
- Cibuli nakrájejte nadrobno, celer a mrkev na plátky, fazolky dvakrát překrojte.
- Ve větším hrnci rozehřejte olej a opékejte cibuli, až zesklovatí. Prolisujte česnek a 1 minutu restujte. Přidejte celer a mrkev a opékejte doměkka. Vmíchejte fazolky, oregano a bazalku, osolte, opepřete a poduste 3 minuty.
- Vlijte rajčata a vývar a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte zhruba 10 minut. Vmíchejte fazole a těstoviny a vařte doměkka.
- Dochuťte solí a pepřem, rozlijte do talířů, posypte parmazánem a bazalkou a podávejte.