Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Letní minestrone

6 porcí
do 1 hodiny
Letní minestrone
Letní minestrone Autor: profimedia.cz
Nejrozšířenější italská polévka znamená v překladu hutná. Složení se liší dle regionu a momentální nálady kuchaře či kuchařky, základ však vždy tvoří mrkev, celer, rajčata a fazole. Dochutit ji můžete jakkoliv, někde přidávají špek, jinde těstoviny nebo rýži. V této podobě se vaří na severu Itálie.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Cibuli nakrájejte nadrobno, celer a mrkev na plátky, fazolky dvakrát překrojte.
  2. Ve větším hrnci rozehřejte olej a opékejte cibuli, až zesklovatí. Prolisujte česnek a 1 minutu restujte. Přidejte celer a mrkev a opékejte doměkka. Vmíchejte fazolky, oregano a bazalku, osolte, opepřete a poduste 3 minuty.
  3. Vlijte rajčata a vývar a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte zhruba 10 minut. Vmíchejte fazole a těstoviny a vařte doměkka.
  4. Dochuťte solí a pepřem, rozlijte do talířů, posypte parmazánem a bazalkou a podávejte.
Reklama

Letní minestrone  Foto: Letní minestrone; foto: profimedia.cz


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama