Korpus
Na krém
- tvaroh 500 g
Korpus
- cukr 180 g
Na krém
- cukr 1 sáček
Korpus
- kakao 2 lžíce
Postup přípravy
Korpus: Žloutky oddělíme od bílků, bílky vyšleháme do pěny a pak zašleháme cukr (na 1 bílek 60 g cukru), až není cítit hrubý cukr. Zašleháme žloutky a vanilkový cukr, nakonec zlehka vařečkou vmícháme mouku a kakao, vše nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a vložíme péci do vyhřáté trouby na 150°C a pečeme cca 30-40 minut, poté necháme vychladnout.
Nastrouháme si čokoládu na vaření a nakrájíme asi tři čtvrtiny z celkového množství čerstvého ovoce na kostičky, zbytek ovoce úhledně nakrájíme.
Krém: v jedné nádobě vyšleháme dva tvarohy, ztužovač, vanilkový cukr, moučkový cukr dle chuti – pozor, nesmí být příliš sladké! Ve druhé nádobě vyšleháme smetanu, dva ztužovače, vanilkový cukr s troškou moučkového cukru. Když máme vše vyšlehané, šlehačku zlehka vmícháme do našlehaného tvarohu a dáme pozor, aby se nesrazila. Čtvrtinu krému odebereme a lehce do ní vmícháme strouhanou čokoládu, do zbylého krému lehce vmícháme nakrájené ovoce.
Když máme krémy připravené, vezmeme zchladlý korpus, který dvakrát podélně rozkrojíme, všechny tři díly pokropíme rumem, na spodní díl naneseme krém s ovocem, přiklopíme druhým dílem, na něj opět natřeme ovocný krém a přiklopíme poslední placku piškotu.
Vršek piškotu potřeme krémem s čokoládou, a když nám zbyde, můžeme krémem zlehka potřít boky dortu.Nakonec vršek dortu poklademe nakrájeným čerstvým ovocem. Hotový dort dáme vychladit do ledničky, podáváme s kávou či černým čajem.