Těsto
- kůra citrónu
Náplň
- mléko 300 ml
Ovoce
Suroviny
Postup přípravy
Z mouky, mléka, droždí, vejce a cukru si uděláme v domácí pekárně těsto
Vykynuté těsto rozválíme na obdélník, potřeme rozpuštěným máslem a zavineme do válečku
Ten rozkrájíme na stejně velká kolečka, která rozložíme je na plech a v každém uděláme důlek
Sem umístíme pudink, který jsme si připravili podle návodu, a navrch ovoce
Koláčky pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů maximálně půl hodiny
Ještě teplé pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme s kávou
Dezert:
Kynuté ovocné koláčky s kávou
Ingredience:
Těsto:
500 g hladké mouky
1 kostka droždí
50 g cukru,
250ml vlažného mléka
75g másla,
špetka soli
1 celé vejce
kůra nastrouhaná z 1 citronu
Náplň:
1 vanilkový pudink,
2 polévkové lžíce cukru,
300 ml mléka
ovoce:
čerstvé meruňky,
jahody,
borůvky atd. (dle chuti a sezony)
moučkový cukr na posypku