Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kynuté buchty se švestkami

5 porcí
do 2 hodin
Kynuté buchty se švestkami
Kynuté buchty se švestkami
Česká klasika, která ale pořád chutná. Vláčné a kypré kynuté těsto s lahodnou náplní z čerstvých švestek – to je základ k fantastickým buchtám, které si udělejte na chalupě a stylově nechte vychládat na okně...
Reklama

Suroviny (5 porcí)

Reklama

Postup

  1. Nejprve připravte kvásek. Rozdrobte droždí do misky, posypte lžičkou moučkového cukru a promíchejte. Přidejte dvě lžíce mouky, 100 ml vlažného mléka a opět promíchejte. Zaprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte kynout.
  2. Mouku promíchejte se špetkou soli a zbylým cukrem. Uprostřed udělejte důlek a přidejte do něj vykynutý kvásek. Do zbylého mléka rozšlehejte žloutky a přidejte je k mouce s kváskem. Jako poslední vlijte 50 g rozpuštěného másla a pomocí vařečky zaděleje těsto. Je hotové, jakmile se na povrchu tvoří bublinky a přestane být lepivé. Odložte na teplé místo a nechejte 20 až 30 minut kynout.
  3. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Vykynuté těsto rozválejte na tloušťku asi 1,5 cm a rozkrájejte na čtverce o straně asi 7 cm. Na každý dejte dvě půlky švestek (řezem nahoru). Posypte je skořicí a cukrem a přiklopte dvěma půlkami švestek.
  4. Protilehlé konce těsta spojte, důkladně slepte a vytvarujte buchty. Ze všech stran je potřete rozpuštěným máslem a všechny vyskládejte do vymazaného pekáčku. Buchty pečte asi půl hodiny při 180 ˚C dozlatova. Před podáváním pocukrujte.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama