reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Květákové steaky s polentou a zelenou salsou
Autor: kuchařka Přirozeně Květákové steaky s polentou a zelenou salsou

Květákové steaky s polentou a zelenou salsou

Hodnoceno: 0x
Tyhle květákové steaky pěkně křupou, chutnají po sýru (přesto bez mléčných produktů) a vykouzlí úsměv na každé vegetariánské tváři. Kyselá zelená salsa v sobě zužitkovává veškerou sílu čerstvých bylinek, kterou můžete podpořit slanou bílkovinou z ančoviček.
do 1 hodiny
2–4 porce

reklama

Pro veganskou verzi vynecháme ančovičky a místo toho přidáme pořádnou špetku soli. Tyto steaky jsou dobré s rybou i se zbylou zeleninou a opravdu je oživí hojné množství čerstvě umletého černého pepře.

Suroviny (2–4 porce)

Salsa:

reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C, plynovou na stupeň 6. Nejprve udělejte zelenou salsu. Vložte všechny ingredience do kuchyňského robotu nebo mixéru a rozmixujte dohladka. Přendejte do misky a nechte před podáváním vychladit.
  2. Omyjte květák, odkrojte stonek a hlávku nakrájejte na 2,5 cm tlusté plátky (podle velikosti květáku z něj získáte 3–4 steaky). Zbude pár růžiček, ty zachovejte, mohou se péct spolu se steaky. Vložte květákové plátky do velkého plechu na pečení a všude zalijte 3 lžícemi avokádového oleje. Rozetřete jej tak, aby plátky byly všude pokryté, pak je posypte 2 lžícemi polenty a 1 lžící lahůdkového droždí a ujistěte se, že jsou plátky rovnoměrně posypané. Lehce posolte, obraťte a postup opakujte.
  3. Pečte v troubě 15 minut, pak květákové plátky otočte, vraťte do trouby a pečte dalších 5 minut. Měly by být křupavé a zlaté zvenku a trochu křupavé uprostřed. Podávejte se zelenou salsou.

Květákové steaky s polentou a zelenou salsou  Foto: Květákové steaky s polentou a zelenou salsou; foto: kuchařka Přirozeně

Přirozeně

Přirozeně Foto:

Xochi Balfourová

Cesta ke zdravějšímu a šťastnějšímu životu.

Pokud jste někdy pocítili, jak vás pohlcuje dnešní hektická doba a zase jste sáhli po dvojitém espressu v chabé naději, že zítra bude líp, zkuste se tentokrát vydat novou cestou. Xochi Balfourová ve své knize ukazuje, jak lze naslouchat vlastnímu tělu, zpomalit a bez drastických očistných kúr či diet nalézt vyrovnanější a celistvější způsob života.

Její recepty jsou přirozeně bezlepkové a bezlaktózové, z velké části založené na rostlinné stravě. Neodmítá maso, ale nabízí dostatek pestrých pokrmů i bez něj.

Kniha Přirozeně ovšem není jen krásnou kuchařkou plnou receptů na zdravá a lahodná jídla. Xochi, která svůj život zasvětila naturopatii, se v ní věnuje také výrobě domácí kosmetiky, aromaterapii, vztahům člověka k sobě samému i k druhým lidem – zkrátka všemu, co potřebujeme, abychom našli rovnováhu, získali energii a posílili své zdraví.

Vydalo nakladatelství Jota, doporučená cena 398 Kč

Uložit

reklama

reklama