Suroviny
Postup přípravy
Plátky kuřecích prsou očistíme, naklepeme, nasolíme a opepříme a dáme do lednice, nejlépe přes noc.
Druhý den si si připravíme náplně. První náplň je z rozmačkaného česneku, nasekané pažitky, tymiánu, oregana a trochy chilli a oleje. Maso směsí potřeme zavineme, zabalíme do slaniny a svážeme nití.
Na další závitek nakrájíme mozzarellu na kostičky a sušená rajčata na kousky, to smícháme, poklademe na maso, zavineme do slaniny a zavážeme nití.
Závitky na oleji zatáhneme, aby slanina získala barvu, vložme do pekáčku, podlijeme výpekem z pánve a pečeme na 180-200 stupňů asi 30-45 minut, dokud se nám maso nezdá hotové.
Na pyré si uvaříme brambory, rozmačkáme je se čtvrtkou kostky másla a ručním mixérem vypracujeme, přidáváme mléko: pyré nesmí být tuhé ani tekuté. Pokud se nám zdá, že jsou v pyré stále moc velké kousky brambor, můžeme je propasírovat.