Suroviny
- kuřecí maso 5 kusy
- salám 100 g
- sýr 100 g
- hermelín 1 kus
- mozzarella 1 kus
- máslo 1 dávka
- brambory 1 kg
- slanina 100 g
- sladká paprika 1 dávka
- cibule 1 kus
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1.Kuřecí prsarozdělím na dva kousky masa. Ty mírně naklepu, osolím, opepřím a posypu troškou papriky. Jeden pokladu salámem a zabalím. Na druhý naskládám plátkový sýr, pláteček hermelínu a pláteček mozzarelly, opět zabalím, takže každý dostane dva různé závitky. Všech deset takto připravených závitků naskládám do pekáčku, pokladu vločkami másla a dám péct doměkka. Pak maso vyndám a výpek zahustím a dochutím.
2. Brambory oloupu a dám vařit do lehce osolené vody. Na pánvi osmažím anglickou slaninu, přidám pokrájenou cibuli a spolu se slaninou orestuji do zlatova. Uvařené brambory scedím, rozšťouchám, přidám cibulku se slaninou a promíchám. Podávám k závitkům.