Suroviny
- kuřecí skelet 2-3
- celer 1/4
- mrkev 5
Drobení
- polévkové koření 3-4 ML
- tekuté polévkové koření 1 ML
- polohrubá mouka 4 PL
- vejce 1
- voda 1 PL
- sůl
Postup přípravy
- Do tlakového hrnce vložíme kuřecí skelety a necháme je zhruba 15 minut vařit. Mezitím si oloupeme mrkev, celer a zeleninu nakrájíme na menší kusy. Poté vyndáme uvařené maso z hrnce a vložíme zeleninu a vaříme do měkka.
- Z kostí obereme maso a přidáme k hotové zelenině. Dochutíme polévkovým kořením a maggi, jako zavářku uděláme domácí drobení.
Drobení
- Mouku, vajíčko, sůl a lžíci vody zpracujeme do tuhého těsta, které necháme lehce proschnout. Poté ustrouháme na struhadle.
Autor receptu: Andrea Kaščaková