Játrové knedlíčky
- kuřecí játra 500 g
Head
- pepř 5 kusů
- nové koření 5 kusů
Postup přípravy
Kuřecí stehna dáme do většího hrnce společně s kořenovou zeleninou a vaříme v osolené vodě. Jakmile je zelenina měkká, tak ji vyndáme a nakrájíme na menší kostičky. Maso obereme, vše vložíme zpět a necháme ještě chvíli povařit.
Zatímco se polévka vaří, nachystáme si játrové knedlíčky. Játra si rozmixujeme pomocí tyčového mixéru, přidáme vejce, koření a nakonec na zahuštění hladkou mouku se strouhankou. Z hotové směsi děláme menší kuličky, které nakonec ještě obalíme ve strouhance a můžeme vkládat do vroucí polévky.
Do polévky přisypeme nudle a necháme je povařit, nakonec polévku ozdobíme čerstvou petrželkou a můžeme podávat.