Suroviny
- pepř
- nakládaný zelený pepř 40 g
- anglická slanina 250 g
- smetana ke šlehání 300 ml
- kuřecí prsa 500 g
- máslo 30 g
- česnek 1 stroužek
- sůl
- cibule 1
- hovězí vývar 125 ml
Postup přípravy
- Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a zabalíme do plátků slaniny. Napichujeme na jehly střídavě s měsíčky cibule. Špízy usmažíme.
- Máslo na omáčku rozpustíme na pánvi, kam vsypeme jemně nasekanou malou cibuli. Smažíme za stálého míchání pět minut doměkka. Přidáme rozmačkaný česnek a slitý nakládaný zelený pepř. Minutku mícháme.
- Vlijeme hovězí vývar, smetanu a zamícháme. Jakmile se začne omáčka vařit, snížíme teplotu a necháme deset minut bublat, aby se objem zmenšil asi o třetinu. Dosolíme. Podáváme s různě upravenými bramborami nebo s rýží.
Autor receptu: Ondřej Kunst