Kuřecí rolky
Šťouchané brambory
Postup přípravy
1. Kuřecí rolky:Do alobalu zarolujeme okořeněné kuřecí steaky naplněné slaninou a sušenými švestkami. Takto připravené rolky necháme upéct téměř ponořené ve vodě v zapékací nádobě na 200°C asi půl hodiny. Poté alobal sundáme a ještě cca 15 minut dopečeme dozlatova při snížené teplotě. Nebo (jako Jana) před podáváním vybalíme z alobalu a závitky orestujeme ze všech stran na pánvi a doděláme šťávu.
2. Šťouchané brambory:Brambory, uvařené s česnekem v osolené vodě, šťoucháme s opečenou cibulí, smetanou, máslem a dochutíme solí, nasekanou jarní cibulkou a petrželovou natí.
Hlavní chod:
Kuřecí rolky plněné slaninou a sušenými švestkami se šťouchanými bramborami
Ingredience:
5 kuřecích řízků s kůží,
100g slaniny,
100g sušených švestek,
olej,
sůl,
pepř
Šťouchané brambory:
1 kg brambor,
1 hlava česneku,
250ml 30% smetany,
50g másla,
7 cibulí,
1 jarní cibulka
petrželová nať