Suroviny
- kuřecí maso 1 kg
- žampion 400 g
- vepřové maso 5 kusy
- šunka 5 kusy
- sýr 5 kusy
- vejce 4 kusy
- cibule 2 kusy
- mouka 200 g
- strouhanka 500 g
- brambory 1 kg
- slanina 100 g
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1. Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a uděláme si do nich kapsu. Jednu očištěnou cibulku na male kostičky orestujeme a podusíme na oleji na pánvi do sklovatěla. Přidáme pokrájené žampiony a restujeme a dusíme, dokud se nevypaří voda. Houbami, které lehce osolíme, naplníme řízky, které spíchneme párátkem, aby náplň nevytekla. Teprve pak maso obalíme klasicky v trojobalu.
2. Vepřové kotlety bez kosti omyjeme, osušíme, jen navrchu lehce osolíme a opeříme a naplníme plátkem šunky a sýra. Opět spíchneme párátkem a obalíme v trojobalu. Řízky osmažíme ve fritovacím hrnci dozlatova.
3. Podáváme se šťouchanými brambory, které uvaříme ve slané vodě a rozšťoucháme s cibulkou osmaženou na pokrájené anglické slanině.