Suroviny
Postup přípravy
Hlavní chod
Kuřecí prsa plněná sušenými rajčátky a parmskou šunkou, vařené brambory
Ingredience:
kuřecí prsní řízkysušená rajčataparmská šunkagorgonzola nebo nivasladká smetanabazalkové pestočerstvá bazalkasůl, pepř, olej
Postup:
Omyjeme a osušíme kuřecí prsíčka, naklepeme, mírně osolíme, opepříme,jednu stranu potřeme bazalkovýmpestem. Rajčátka zalijeme horkou vodou, chvilku počkáme,až trošku nabobtnají, pak je osušíme a na prsíčka na stranu, kterou jsme potřeli pestem, dáme plátek parmské šunky a dvě rajčátka, maso přehneme a můžeme připevnit párátkem. Potom ze všech stran opečeme na oleji. Do misky nalijeme smetanu, cca 250 ml nejlépe 30%, a do ní rozdrobíme gorgonzolu nebo nivu. Do pekáče nebo do zapékací misky dáme maso a přelijeme smetanou se sýrem. Dáme do trouby a zapékáme odkryté přibližně 30 minut. Hotové přizdobíme čerstvou bazalkou. Brambory vaříme obvyklým způsobem, přidáme sůl kmín a nakonec kousek másla.