Suroviny
- kuřecí prsa 5 kusů
- brambory 10 kusů
- smetana 1 kus
- parmezán 50 g
- sušené bylinky 1 dávka
- koření na kuře 1 špetka
- koření na (americké) brambory 1 dávka
- máslo 1 kus
- pepř 0 špetek
Postup přípravy
1. Kuřecí prsa odblaníme a uděláme donich jemné zářezy. Ty okořeníme a maso orestujeme na másle na pánvi, aby se zatáhlo. Po chvilce pánev podlijeme trochou vody a na mírném ohni podusíme, aby maso pustilo šťávu.
2. Brambory si oloupeme, nastrouháme na okurkovém struhadle na tenké plátky. Smetanu smícháme s kořením a brambory zalijeme. Navrch nastrouháme parmazán a dáme na necelou hodinku zapéct do předehřáté trouby asi na 160 stupňů.