Suroviny
- citronová šťáva
- paprika 1/2 lžičky
- cibule 1 balení
- kuřecí maso 1.5 kg
- olivový olej 1 balení
- kajenský pepř (½ lžičky nebo ¼ lžičky - volitelné ) lžičky
- římský kmín 1/2 lžičky
- rajče 2 ks
- rajský protlak 1 lžíce
- cukr 1 lžička
- sůl 1 lžička
- kuskus 100 g
- petržel 2 lžíce
- koriandr 1 lžíce
- máta 1 lžička
Postup přípravy
Kuře rozporcujeme a stáhneme z kůže. Ve větším kastrolu rozehřejeme olivový olej a kuře zprudka osmahneme – stačí tři minuty. Přidáme cibuli a smažíme dalších pět minut. Přidáme římský kmín, papriku a harissu nebo kajenský pepř. Zalijeme litrem vody a přivedeme k varu. Rajčata rozpůlíme a odstraníme jadérka. Přes hrubé struhadlo, nebo cedník je propasírujeme do misky. Slupky vyhodíme. Propasírovaná rajčata přidáme do hrnce spolu s rajským protlakem, cukrem, celou skořicí, lžičkou soli a trochou mletého černého pepře. Zvolna vaříme asi hodinu. Poté maso vyndáme, obereme a vložíme zpět do polévky. Dolijeme půl litrem vody a opět přivedeme k varu. Nakonec přidáme kuskus, petrželku, koriandr a mátu a za občasného míchání vaříme ještě asi 20 minut bez pokličky. Podáváme s citronem na zakapání.