Suroviny
- slunečnicový olej 30 ml
- kuřecí stehno 4–6 ks
- cibule 1 ks
- mouka 30 g
- kuřecí vývar 250 ml
- bílé víno (pokud nechcete víno, použijte více vývaru) 50 ml
- brambory (baby brambůrky) 10–12 ks
- batáty 1 ks
- tymián (čerstvý nebo sušený)
- rýže
Postup přípravy
- Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm kuřecí kousky po obou stranách dohněda. Vyndejte a dejte stranou.
- Na stejné pánvi opečte nakrájenou cibuli doměkka. Přidejte mouku a 1 minutu míchejte. Sundejte s ohně a po troškách přilévejte vývar a víno.
- Vraťte na plotnu, přidejte kuře, brambůrky nakrájené na plátky, oškrábaný a nasekaný batát a tymián. Přiveďte do varu a potom na mírném ohni vařte 30 minut. Občas zamíchejte, aby se něco nepřipeklo. Podávejte s rýží.