Prostřeno: Telecí líčka se žampiony
líčka OK
líčka OK
Tento recept zpopularizoval "šéf" Zdeněk Pohlreich. Zvládnete ho ale i vy sami!
Postup přípravy
- Líčka očistíme a nakrájíme na větší kusy. Osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na oleji dozlatova.
- Maso vyjmeme, na výpeku opečeme slaninu, kořenovou zeleninu a cibuli dohněda, zalijeme vínem a vývarem a vložíme zpět opečená líčka.
- Přidáme bylinky, osolíme, opepříme a dusíme asi hodinu. Měkká líčka vyjmeme a šťávu zredukujeme, procedíme a nalijeme na líčka.
- Zbytek kořenové zeleniny a žampiony nakrájíme na kostky a na másle opečeme.
- Podáváme s kaší.
Bramborová kaše
- Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kousky, zalijeme mlékem s máslem a pozvolna vaříme pod bodem varu asi 20 min.
- Teplota by neměla přesáhnout 85 C.
- Tekutinu slijeme a ještě horké brambory propasírujeme nebo rozšťoucháme.
- Přidáme mléko z vaření a prohřátou smetanu, žloutek osolíme a lehce vyšleháme.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
Zdroj receptu
Prostřeno, soutěžící