Suroviny
- kuřecí stehenní řízek (s kůží) 600 g
- olivový olej 2 lžíce
- česnek 15–20 stroužků
- kuřecí vývar 1/2 hrnku
- bílé víno 1/3 hrnku
- bílý jogurt 1/4 hrnku
- tymián (čerstvý) 3 snítky
- sůl
- pepř (čerstvě namletý černý)
- paprika (mletá) špetka
Postup přípravy
- Kuřecí maso omyjte, dobře osušte papírovými utěrkami, naporcujte na menší kousky a ochuťte solí a pepřem.
- Rozpalte hlubší pánev na středním plameni, přidejte lžíci olivového oleje a osmažte na něm kuřecí řízky z obou stran dozlatova. Vyjměte maso z pánve a nechte stranou.
- Z pánve slijte přebytečný vypečený tuk. Přidejte lžíci olivového oleje a restujte celé stroužky česneku, až lehce zezlátnou. Vraťte maso do pánve, zalijte vývarem, bílým vínem a jogurtem. Zmírněte oheň a nechte dusit. Přidejte tymián, sůl, pepř a mletou papriku. Omáčku nechte lehce zredukovat. Podávejte horké.
- Prima tip: Na závěr můžete celou pánev strčit do trouby pod gril asi na minutu, aby byla kůrčička na povrchu křupavá.