Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kuře v krémové omáčce s česnekem

3–4 porce
do 30 minut
Kuře v krémové omáčce s česnekem
Kuře v krémové omáčce s česnekem
Milovníci česneku, zbystřete! Máme pro vás fantastický recept na šťavnaté kuře v krémové omáčce s celými stroužky česneku, které při přípravě krásně zkaramelizují.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Kuřecí maso omyjte, dobře osušte papírovými utěrkami, naporcujte na menší kousky a ochuťte solí a pepřem.
  2. Rozpalte hlubší pánev na středním plameni, přidejte lžíci olivového oleje a osmažte na něm kuřecí řízky z obou stran dozlatova. Vyjměte maso z pánve a nechte stranou.
  3. Z pánve slijte přebytečný vypečený tuk. Přidejte lžíci olivového oleje a restujte celé stroužky česneku, až lehce zezlátnou. Vraťte maso do pánve, zalijte vývarem, bílým vínem a jogurtem. Zmírněte oheň a nechte dusit. Přidejte tymián, sůl, pepř a mletou papriku. Omáčku nechte lehce zredukovat. Podávejte horké.
  4. Prima tip: Na závěr můžete celou pánev strčit do trouby pod gril asi na minutu, aby byla kůrčička na povrchu křupavá.
Reklama

Kuře v krémové omáčce s česnekem  Foto:

Kuře v krémové omáčce s česnekem, foto: rasamalaysia.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama