Suroviny
- kuřecí prsa (zbavená kůže a nasekaná na kostky) 4 ks
- pasta tikka masala 2–3 lžíce
- přepuštěné máslo (nebo olej) 2 lžíce
- cibule (oloupaná a nakrájená na kroužky) 2 ks
- červená paprika (nařezaná na větší kusy) 2 ks
- česnek (rozdrcený) 2 stroužky
- krájená rajčata 1 plechovka
- sůl
- smetana 4–5 lžic
- koriandr
Postup přípravy
- V míse promíchejte kuřecí maso s pastou tikka masala tak, aby všechny kousky byly dobře obalené. Přiklopte a nechte marinovat alespoň 30 minut, ale raději přes noc.
- Rozehřejte ghí nebo olej na pánvi, přidejte cibuli a papriku. Na střední teplotě vařte asi 5–10 minut, dokud zelenina nezačne měknout a občas promíchejte.
- Do pánve přidejte kuřecí kousky a česnek a restujte dalších asi 10 minut, dokud kuře nezačne hnědnout.
- Přidejte do pánve nasekaná rajčata a rajčatový protlak. Přiveďte do varu a potom nechte na mírném ohni asi 20 minut probublávat, dokud nezačne omáčka houstnout.
- Těsně před podáváním dochuťte solí a vmíchejte smetanu. Podávejte ozdobené koriandrem.
- Podávejte s rýží basmati.