Suroviny
- kuřecí prsa (nejlépe i s kůží) 4 ks
- zelený chřest 300 g
- smetana (30%) 50 ml
- olivový olej 2 lžíce
- sůl
- pepř
Omáčka
- loupaná rajčata (sekaná) 400 g
- oregano (nasekané) 2 lžíce
- česnek 3 stroužky
- extra virgin olivový olej 50 ml
- mascarpone 100 g
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- OMÁČKA: Do kastrolu vložte všechny ingredience na omáčku kromě mascarpone. Vše duste na mírném ohni 20 minut. Poté omáčku rozmixujte a vmíchejte do ní mascarpone. Podle chuti osolte a opepřete.
- Kuřecí prsa lehce naklepejte klouby prstů a odkrojte z nich přečnívající kousky masa. Oloupaný chřest povařte ve vodě asi 4 minuty, slijte ho a rozmixujte dohladka spolu s okrájenými kousky masa a smetanou. Směs osolte a opepřete.
- V kuřecím mase vytvořte ostrým nožem kapsu a naplňte ji chřestovou náplní. Otvory sepněte párátky.
- Na pánvi rozehřejte olej, osmažte v něm kuřecí prsa, nejprve kůží dospod, 8 minut po každé straně. Maso i náplň se dokonale propečou.
- Prsa nechte asi 4 minuty odpočinout a poté je nakrájejte na plátky. Podávejte s horkou omáčkou a rýží.
- Prima tip: Kupte si vykostěné kuře nebo si ho připravte sami a zarolujte do masa tuhle skvělou náplň. Roládu upečte v troubě.