Marináda
- bílý jogurt 1/2 hrnku
- citronová šťáva 1 lžíce
- kurkuma 1 lžička
- koření garam másala 2 lžičky
- chilli 1/2 lžičky
- mletý kmín 1 lžička
- zázvor 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- kuřecí stehenní řízek (vykostěné a nakrájené na kostky) 750 g
Kari
- olej 1 lžíce
- rajčatové pyré 1 hrnek
- cukr 1 lžíce
- sůl 1 a 1/4 lžičky
- smetana 1 hrnek
Postup přípravy
- Pokud chcete mít omáčku velmi krémovou, vložte ingredience na marinádu (kromě kuřete samozřejmě) do mixéru, dobře promíchejte a rozmixujte dohladka.
- Ingredience na marinádu (případně rozmixovanou směs, pokud zvolíte tuto cestu) smíchejte s kuřetem ve velké míse. Zakryjte a vložte do lednice přes noc.
- Rozehřejte slunečnicový olej na velké pánvi, vložte kuře obalené v marinádě a restujte asi 3 minuty, dokud se maso nezatáhne a nezbělá.
- Přidejte passatu, cukr a sůl. Snižte teplotu a nechejte probublávat asi 20 minut.
- Dochuťte, vmíchejte smetanu a sundejte z plotny. Posypejte koriandrem a servírujte s rýží nebo plackami.
Vyzkoušejte také tradiční recept na indické butter chicken podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE