Suroviny
- kuřecí stehno (horní a spodní stehna) 1 kg
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- koření (chakalaka) 1 lžíce
- majonéza 1/2 hrnku
- hnědý cukr 1 lžička
- mléko (nebo bílý jogurt) 1/2 hrnku
- hladká mouka 1/4 hrnku
- kuřecí vývar 150 ml
Postup přípravy
- Solí a pepřem ochuťte kuřecí kousky a dejte do zapékací mísy.
- Zbývající ingredience smíchejte v míse a přelijte přes maso. Pečte 40–45 minut, nebo dokud nebude maso zlatohnědé a měkké.
- Podávejte s jasmínovou rýží a salátem avokáda.
- PRIMA TIP: Místo chakalaka na ochucení majonézové směsi můžete použít chilli omáčku, celozrnnou hořčici nebo bazalkové či rajčatové pesto.
- Můžete také nejdřív sundat z kuřete kůži, aby jídlo bylo zdravější.