Suroviny
- menší kuřátka o váze cca 650 g 4 ks
- pár plátků másla na pokladení kuřete
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
- citron (ideálně v bio kvalitě) 2 ks
- pár snítek rozmarýnu
Nádivka
- den staré housky 3 ks
- Mléko 4 lžíce
- špetka muškátového oříšku
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
- Vejce 2 ks
- mladý hrášek 200 g
- Máslo 50 g
- Cukr 1 lžička
Postup přípravy
- Kuřata omyjte, osušte, důkladně osolte a opepřete.
- Připravte si nádivku: hrášek povařte nepřikrytý v osolené vařící vodě 5 minut, sceďte a nechte odkapat. Pak ho poduste na másle, oslaďte, osolte, opepřete a lehce promíchejte. Přidejte housky namočené v mléce, žloutky, muškátový oříšek, sůl a pepř. Sníh ze dvou bílků vymíchejte dotuha a přidejte k nádivce.
- Prostor uvnitř břišní dutiny kuřátek vyplňte nádivkou. Kuřata svažte kuchyňským provázkem, poklaďte plátky másla, snítkami rozmarýnu, přidejte citrony nakrájené na poloviny a pečte ve středně horké troubě lehce dozlatova celkem 50–60 minut.