Suroviny
Postup přípravy
1. Krůtí maso očistíme, v případě potřeby naporcujeme a potřeme olejem a staročeským kořením. Necháme odležet hodinu v chladu. Na rozpáleném oleji poté maso orestujeme, přidáme tymián, rozmarýn, sůl a pepř, podlijeme vodou a dusíme asi hodinu. Maso vyjmeme a šťávu lehce zahustíme moukou a provaříme.
2. Syrové neoloupané brambory omyjeme, nakrájíme na čtvrtky nebo šestiny, pořádně je propereme ve studené vodě, a pak je necháme okapat. Nasypeme do mísy, přidáme dvě polévkové lžíce koření na americké brambory a rukama je promícháme, jako bychom chtěli koření do brambor vetřít. Okořeněné brambory vsypeme do většího množství hodně rozpáleného oleje (popř. fritézy) a necháme je tam jen tak dlouho, aby se zatáhly. Pak je vyjmeme, necháme okapat na plechu a dáme do zlatova zapéct do trouby.
3. Do vařící vody vsypeme fazolky a necháme je asi pět minut vařit. Poté je scedíme a rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu necháme natura, do druhé části vmícháme na oleji orestovaný česnek, provensálské koření dle chuti a lžičku sójové omáčky.
3. K jídlu podáváme smetanové dresinky: Na první smícháme zakysanou smetanu s půlkou pomazánkového másla na hladkou hmotu a podle chuti osolíme. Na druhou vymícháme další zakysanou smetanu s druhou půlkou pomazánkového másla a do dresinku přidáme asi čtyři stroužky utřeného česneku se solí.