Suroviny
- kuřecí maso (křídýlka) 1 kg
Kořenicí směs
- pepř 1 lžička
- sušený česnek 1 lžička
- sušená cibule 1 lžička
- sladká paprika 1 lžička
- tymián 1 lžička
- rostlinný olej 2 lžíce
- barbecue omáčka (American BBQ (např. Hellman´s)) 1 lahvička
Dip
- grilovací omáčka (Samba (Hellman´s)) 125 ml
Postup přípravy
- Konce křídel odřízněte. Vložte do mísy, posypte kořenicí směsí, přidejte olej a omáčku American BBQ. Vše důkladně promíchejte. Křídla nechte marinovat přes noc.
- Rozpalte gril, do kterého jste si připravili uhlí a kousky dřeva a přiklopte.
- Křídla ogrilujte ze všech stran dokřupava, trvá to asi 5 - 8 minut, dokud nezačnou karamelizovat.
- Podávejte s grilovací omáčkou Samba.