Najděte si recept
Na co máte chuť?

Křupavá kuřecí křidýlka
Ideální obíračka na letní zahradní párty! Kuřecí křidýlka jsou rychle hotová a maso mají šťavnaté, chuťově výrazná marináda jim dodá patřičný říz.
do 30 minut
4-6 porce
Suroviny (4-6 porce)
- kuřecí křídýlka 1 kg
Kořenicí směs:
- drcený černý pepř 1 lžička
- granulovaný sušený česnek 1 lžička
- sušená cibule 1 lžička
- sladká mletá paprika 1 lžička
- sušený tymián 1 lžička
- kvalitní rostlinný olej 2 lžíce
- omáčka American BBQ (např. Hellman´s) 1 lahvička
Dip:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Konce křídel odřízněte. Vložte do mísy, posypte kořenicí směsí, přidejte olej a omáčku American BBQ. Vše důkladně promíchejte. Křídla nechte marinovat přes noc.
- Rozpalte gril, do kterého jste si připravili uhlí a kousky dřeva a přiklopte.
- Křídla ogrilujte ze všech stran dokřupava, trvá to asi 5 - 8 minut, dokud nezačnou karamelizovat.
- Podávejte s grilovací omáčkou Samba.
Křupavá kuřecí křidýlka , Foto: DJ BBQ / Hellman´s