Luxusní chuťovka, která je jednoduchá na přípravu a chutná božsky. Nezapomeňte ale z krevet odstranit černé střívko, než začnete vařit.
2 porce
90 minut
Suroviny
tygří krevety
12 ks
Olivový olej
2 lžíce
Česnek
1 stroužek
mletá uzená paprika
1/2 lžičky
vločková sůl
citronové klínky
majonéza ochucená česnekem
Postup přípravy
Z krevet odstraňte hlavu a krunýř kromě ocásku.
Olej, česnek, papriku a sůl smíchejte dohromady v mělké nádobě, natolik velké, aby se krevety vešly v jedné vrstvě. Přidejte krevety a dobře je celé je důkladně v marinádě obalte. Nechte marinovat asi 1 hodinu.
Když budou krevety připraveny, rozehřejte co nejvíce pánev. Dejte na ni krevety a restujte asi 1 minutu, dokud nezmění barvu z šedé na růžovou. Potom je otočte a restujte další minutu.
Posypte ještě paprikou a podávejte s citronovými klínky a ochucenou majonézou.