Suroviny
- tygří krevety (velké) 16 ks
- česnek 5 stroužků
- zázvor (čerstvý) 65 g
- pažitka 40 g
- sojové výhonky 150 g
- sójová omáčka 50 ml
- ústřicová omáčka 80 ml
- sezamový olej 35 ml
- máslo 100 g
Postup přípravy
- Oloupejte krevety a vyjměte z nich střívko.
- Česnek a zázvor nasekejte najemno, opláchněte jarní cibulku a nakrájejte ji na tenká kolečka. Pažitku nakrájejte na kousky dlouhé 2–3 cm. Ve studené vodě omyjte sójové klíčky a nechte je důkladně okapat.
- Rozpalte na středním ohni pánev wok, přidejte máslo a zázvor s česnekem a osmahněte (nesmí se zabarvit). Přidejte krevety a restujte. Až budou krevety zpola hotové, přidejte ústřicovou a sójovou omáčku. Těsně předtím, než hotové krevety vyndáte z pánve, přidejte osušené klíčky, jarní cibulku a pažitku a lehce promíchejte. Ihned servírujte.
- Tip šéfkuchaře: Vždy se snažte koupit syrové krevety. Předvařené krevety se restováním a ohříváním vysuší a jsou tvrdé.