Bruschetta
- rajče 3 kusy
- šunka 100 g
- parmezán 50 g
- olivový olej 1 dávka
- bazalka 1 dávka
Krevetky
- kokosové mléko 1 dávka
- bílé víno 100 ml
Postup přípravy
1. Krevetky: Na rozpálený olivový olej dáme nadrobno pokrájený česnek na kostičky s jarní cibulkou, zprudka orestujeme a přidáme bílé víno. Necháme téměř odpařit. Poté přidáme mrkev na kolečka a papriku na kostičky. Nevaříme dlouho, aby zelenina křupala, přidáme zázvor na malé kostičky a kokosové mléko. Celé vaříme pět minut a přidáme krevety, které se se zeleninou vaří také okolo pěti minut. Nakonec dáme plátek másla, promícháme a můžeme podávat.
2. Bruschetta: Nakrájíme si na malé kostičky rajče, v míse smícháme s olivovým olejem, s drceným česnekem, solí a pokrájenou bazalkou. Poté rozpálíme troubu na 200 stupňů a vložíme do ní nakrájenou ciabattu, dokud nebude křupat. Poté vyjmeme, poklademe směsí, nahoru dáme ruličku parmské šunky a hoblinku parmezánu. Podáváme na pár lístcích rukoly, lehce pokapaných olejem a balzamikem.