Suroviny
- máslo 1 lžíce
- cibule
- mrkev 2 ks
- petržel
- brambory (střední) 2 ks
- kukuřičná mouka
- mražený hrášek
- pórek 1/2 ks
- řapíkatý celer
- česnek 1 stroužek
- voda 800 ml
- majoránka 1 špetka
- pohanková mouka 2 lžíce
- brokolice
- těstoviny
Postup přípravy
- Všechnu zeleninu nakrájejte na drobnější kousky. Na lžíci másla opečte nadrobno nakrájenou cibulku a pak přihoďte všechnu zbylou zeleninu včetně brambor, kukuřice a hrášku.
- Zalijte vodou. Osolte, opepřete, přikryjte pokličkou a nechte povařit dokud zelenina (hlavně brambory) úplně nezměkne.
- Přidejte stroužek česneku, všechny vaše oblíbené bylinky a dvě lžíce pohankové krupice. Vařte, dokud polévka úplně nezhoustne.
- Pokud chcete polévku extra sytou, můžete přidat i těstoviny nebo polévku ozdobit opečenou slaninkou. Pak vám polévka poslouží jako hlavní jídlo nebo opravdu hodně vydatná večeře.