Hlavní chod
- králík 100 g
Ingredience
Postup přípravy
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme papriku, koření, česnek, hořčice, promícháme
Osoleného králíka potřeme touto marinádou a necháme do druhého dne odležet
Druhý den králíka pečeme na 200 °Casi 45 minut, přikrytého poklicí
Po té králíka vyndáme, přilejeme šlehačku a pečeme dalších cca 40 minut
Průběžně maso poléváme výpekem
Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory a salátem
Hlavní chod
Králík z vlastního chovu v hořčičné omáčce, šťouchané brambory
Ingredience:
domácí králík100 g másla2 stroužky česnekutymián, rozmarýn2 lžíce dijonské hořčice3 lžíce plnotučné hořčice¼ l šlehačky ke šlehánílžička mleté sladké paprikysůl1 kg brambor2 cibulemáslo a olej