Na druhou ozdobu
- čokoláda 0.5 tabulka
Na těsto
- máslo 120 g
Na druhou náplň
- kakao 1 lžíce
Na první náplň
- máslo 100 g
Na druhou ozdobu
- ořech
Na těsto
- prášek do pečiva 0.5 lžička
- kakao 1 lžíce
Postup přípravy
Těsto si uděláme ideálně den předem. Nejprve ho uhněteme v rukách bez kakaa – jinak přidáme všechny ingredience. Hotové těsto pak rozpůlíme a do druhé půlky přidáme kakao. Zhruba po jednom dni plníme do košíčků a pečeme asi 20 minut na 160 stupňů dozlatova, po vychladnutí vyklepneme a plníme krémy.
Světlé košíčky pudinkovým krémem: Uvaříme si hustší pudink, po vychladnutí přimícháme máslo, vyplníme košíčky, navrch dáme jahodu a vše zafixujeme želatinou.
Čokoládové košíčky naplníme druhou náplní, kdy pouze uhněteme všechny ingredience, polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme ořechem nebo třešinkou.