Suroviny
- vejce 3 ks
- hladká mouka 100 g
- voda 125 ml
- sójové boby (pasta) 1 lžička
- cukr 1/2 lžičky
- rostlinný olej 3 lžíce
Postup přípravy
- Cibulky dobře omyjte a nechte je okapat. Nakrájejte je tak, aby byly stejně dlouhé, asi 25 cm.
- Připravte těstíčko z vajec, mouky, vody, sójové pasty a cukru a prošlehejte ho dohladka.
- Nepřilnavou pánev rozehřejte a vlijte do ní olej. Vložte cibulky tak, aby byly těsně vedle sebe, a rovnoměrně je přelijte těstíčkem.
- Palačinku smažte a přitom ji lehce stlačujte plochou naběračkou, případně zarovnávejte okraje.
- Až palačinka zespodu zezlátne, opatrně ji obraťte. Osmažte ji opět dozlatova a ještě jednou obraťte. Po minutě ji vyklopte na talíř. Korejskou palačinku podávejte nakrájenou na proužky s rýží a nějakou pikantní asijskou omáčkou.