Suroviny
- olivový olej 1 lžíce
- cibule 2 ks
- česnek 2 stroužky
- zadní hovězí maso (nakrájené na nudličky) 300 g
- hladká mouka 1 lžíce
- pivo 400 ml
- rajčata (krájená) 1 plechovka
- chilli 1/4 lžičky
- tymián (sušený) 1 lžíce
- pepř
- listové těsto 400 g
- mouka (na pomoučení pracovní plochy)
- vejce 1 ks
Postup přípravy
- Na pánvi rozehřejte olej. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání chvíli opékejte. Česnek nakrájejte na tenké plátky, přidejte k cibuli a zlehka opečte.
- Do pánve dejte maso, které opékejte do té doby, dokud se nezatáhne a nezhnědne. Posypte moukou a zalijte pivem. Pánev přikryjte pokličkou a nechte 25 minut vařit.
- Přidejte rajčata a veškeré koření a bez pokličky vařte ještě asi 10 minut. Poté nechte vychladnout.
- Listové těsto si rozválejte na pomoučené ploše na tenký plát. Pomocí kruhové šablony o průměru cca 9 cm (dá se použít sklenička nebo hrnek) vyřízněte z těsta šest kol, které dejte do formy na muffiny a prsty přitlačte ke stěně formy po celé ploše. Ze zbylého těsta vykrájejte šest menších kol, které ve středu nařízněte do kříže.
- Několik lžiček masové směsy dejte na těsto. Menší těstové kolo položte na naplněný koláček a prsty těsto spojte.
- V talířku rozmíchejte vejce a potřete s ním vrch koláčku.
- Troubu předehřejte na 190 °C a koláče pečte asi 30 minut nebo dokud nejsou upečené dozlatova.