Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Koláč z křehkého těsta s jostou a rybízem

8–10 porcí
do 1 hodiny
Koláč z křehkého těsta s jostou a rybízem
Koláč z křehkého těsta s jostou a rybízem Autor: Jezte česky
Josta je skvělé ovoce do koláčů, buchet nebo na výrobu marmelád, jelikož toto ovoce vzniklo zkřížením černého rybízu a angreštu. Hotový koláč zkuste ještě posypat nasekanými mandlemi, budou na něm krásně křupat.
Reklama

Suroviny (8–10 porcí)

Na náplň:

Reklama

Postup

  1. Ve větší míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. Vmíchejte vejce, vanilkový a třtinový cukr a mléko. Nakonec přidejte řepkový olej. Vypracujte těsto a vlijte jej do vymazané a moukou vysypané formy (nebo ji místo toho vyložte pečicím papírem).
  2. Jostu s rybízem zbavte stonků a stopek a smíchejte je s třtinovým cukrem a skořicí. Nasypte na těsto a navrch nakrájejte plátky másla.
  3. Formu s koláčem vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte dozlatova, asi 40 minut.
Reklama

Koláč z křehkého těsta s jostou a rybízem Foto:

Koláč z křehkého těsta s jostou a rybízem, foto: Jezte česky

JJezte českyEZTE ČESKY– rok v naší kuchyni

Jana Vašáková, Zdena Skokanová N.

Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezonní suroviny v kuchyni – autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám. Naučí vás připravovat domácí marmelády, sirupy i nanuky, nezapomínají ani na netradiční vánoční a velikonoční menu nebo pochoutky z posvícení. Navíc v knize najdete zajímavosti a reportáže z tradiční zabijačky nebo z honu.

Vydalo nakladatelství Smart Press

Uložit

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama