Head
- kohout 1 ks
- celer 1 ks
- drůbeží vývar 1 l
Bramborové krokety
Head
- cukr 2 lžíce
Bramborové krokety
Postup přípravy
Pokrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a slaninu osmahneme na oleji, přidáme dvě lžíce cukru, lehce zkaramelizujeme. Tuto směs vložíme do pekáčku, kam přidáme i omytého kohoutka. Zalejeme vývarem a vínem, přidáme bylinky a pečeme/ dusíme na 190 stupňů zhruba dvě hodiny, dokud není maso měkké. Když je kohout hotový, maso obereme a přendáme do misky.
Z výpeku doděláme omáčku. Propasírujeme zeleninu a všechno ještě zredukujeme, případně dochutíme. Do takto hotové omáčky vložíme zpátky maso, pokrm podáváme s bramborovou kroketou.
Den předem uvařené brambory oloupeme, protlačíme nebo nastrouháme a smícháme s vejcem a moukou. Vytvoříme krokety, které obalíme ve strouhance a v oleji usmažíme dozlatova.