Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Klobásky s pastiňákovo-jablečnou kaší

4 porce
do 2 hodin
Klobásky s patiňákovo-jablečnou kaší
Klobásky s patiňákovo-jablečnou kaší Autor: isifa.com
Důležité u tohoto receptu je mít opravdu kvalitní klobásky. Pak je to tedy ta pravá dobrota. A jako přílohu připravte netradiční pastiňákovo-jablečnou kaši.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C, u plynové na stupeň 6. Plech vyložte pečicím papírem. Klobásky oddělte a rozložte je na plech. Pečte asi 30 minut (jednou je obraťte), dokud nebudou hezky hnědé.
  2. Mezitím dejte brambory, pastiňák a nakrájená jablka bez jádřinců do hrnce se slanou vodou. Přikryjte, uveďte do varu, snižte teplotu a na mírném ohni vařte 15 minut.
  3. Slijte vodu, ingredience nechte okapat a pak je vraťte zpět do hrnce a na minimální teplotě nechte 1 minutu oschnout. Přidejte mléko a máslo, vypněte plotnu a směs míchejte, dokud nevznikne hladká kaše.
  4. Ochuťte a vmíchejte muškátový oříšek. Podávejte s klobáskami a chutney.
  5. Na teflonové pánvi opékejte asi 1 minutu jablečné plátky dozlatova. Přidejte je na talíře a ozdobte snítkami petrželky.
Reklama

Klobásky s patiňákovo-jablečnou kaší Foto: isifa.com

Klobásky s patiňákovo-jablečnou kaší. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama