Noky
- brambory 10 ks
Babiččino karamelové zelí
Head
Postup přípravy
Kachnu (kachní stehna) omyjeme, okořeníme, poklademe plátky másla, podsypeme najemno nakrájenou cibulí a pečeme v troubě či remosce asi dvě hodiny na 170°C, dokud nezměkne.
Bramborové noky: brambory uvaříme den předem ve slupce. Oloupeme je a nastrouháme najemno. Na vále zpracujeme s moukou, vejcem, olejem a solí. Vypracujeme těsto, které vyválíme na válečky a nakrájíme. Vaříme, dokud noky nevyplavou na hladinu. Hotové ještě opékáme na másle, nakonec přidáme nasekané čerstvé bylinky.
Zelí: na oleji necháme zkaramelizovat cukr, poté přidáme naložené bílé zelí. Karamel se malinko srazí, proto dusíme, dokud se znovu nerozpustí.