Glazované šalotky
- šalotka 15 ks
- olivový olej 1 lžíce
Rozmarýnové brambory
Glazované šalotky
- třtinový cukr 2 lžíce
- tymián 3 snítky
- máslo
- sůl 1 špetka
- červené suché víno 1 sklenice
Postup přípravy
Omytá, očištěná, osolená, opepřená prsa několikrát nařízneme a sádlo necháme vypéct na rozehřáté pánvi kůží dolů (cca 15 minut). Výpek slijeme a maso dáme dodělat do trouby při 160 stupních tak na pět minut. Před servisem nakrájíme kachnu na tenké plátky.
Glazované šalotky: Na olivovém oleji zprudka orestujeme šalotky, přisypeme cukr acibulky necháme zkaramelizovat. Přidáme balzamico, víno, snítky tymiánu a mírně osolíme. Za občasného míchání dusíme 25minut a na konci přidáme lžíci másla.
Brambory: Brambory předvaříme ve vodě se solí a rozmarýnem asi 15–20minut. Necháme je trošku zchladnout a rozpůlíme je. Půlky orestujeme na pánvi a ještě dáme dopéct asi na dvacet minut do trouby.