Suroviny
- kachní prsa 750 g
- červené víno 300 ml
- máslo
- červené kysané zelí 750 g
- cibule 1 ks
- ocet
- mletá skořice 1 lžička
- cukr
- rohlík 15-20 ks
- vejce 4 ks
- mléko 300 ml
- petrželová nať
- polohrubá mouka
Postup přípravy
Na kachních prsou nařežeme kůži, aby vznikla mřížka,maso osolíme, okmínujeme, opepříme a dáme marinovat do dobrého červeného vína. Po hodině orestujeme na pánvi, vložíme do pečicí nádoby i s výpekem z pánve a se zbytkem vína, přidáme máslo a pečeme na 130 stupních asi 40 minut. Maso vyjmeme, výpek zredukujeme, na tuku zaprášíme hladkou moukou, provaříme a scedíme zpět na prsa.
Zelí: větší cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli pomalu orestujeme dozlatova. Pak přidáme kysané červené zelí, sůl a mletou skořici. Po dvaceti minutách přidáme instantní nebo vlastní jíšku a dochutíme.
Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky.Rohlíky nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme, přidáme nasekanou petrželovou nať, mléko se žloutky, lehce promícháme a dle potřeby přidáme mouku. Nakonec ušleháme tuhý sníh s trochou soli, který lehce vmícháme ho do těsta. Uděláme dvě šišky, které vaříme zabalené do kuchyňské fólie ve tvaru válečku asi 20-25 minut.