Suroviny
- máslo 1 lžíce
- mandlové plátky (nebo piškotové drobky) 1 hrst
- vejce 4 ks
- cukr 2 lžíce
- bílý jogurt 250 g
- tvaroh (krémový) 250 g
- vanilkový lusk 1 ks
- kukuřičný škrob 1 lžíce
- ovoce (maliny a borůvky, mohou být i mražené) 250 g
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 160 °C. Dortovou formu, hrníčky nebo zapékací misky vytřete zlehka máslem a vysypte plátky mandlí nebo drobečky z piškotů.
- Vejce vyklepněte do misky, přisypte k nim cukr a spolu s jogurtem a tvarohem vše vyšlehejte dohladka.
- Vanilkový lusk podélně rozřízněte ostrým nožem, seškrábněte z něj semínka a přidejte do základu na bublaninu. Přisypte i škrob a ještě krátce prošlehejte.
- Těsto vlijte do připravených forem a povrch posypte drobným ovocem. Vložte do trouby a pečte přibližně 40 minut. Povrch by měl být pevný a lehce zezlátlý. Bublaninu podávejte vlažnou i vychladlou.
- PRIMA TIP: Sladit můžete také medem